Rövid merülés a balneológia tudományában

A balneológia a gyógyvizek hatásait vizsgáló, aránylag fiatal tudományág. Magyarország különlegesen előnyös feltételeket tudhat magáénak, ami az ún. hidrogeológiai körülményeket illeti: a Pannon-tenger maradványai hazánkat gyógyfürdő nagyhatalommá teszik. A Dunántúlon (köztük a komáromi gyógyfürdőben) és a Budapesten található számos forrás jellemzően kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátot tartalmaz, míg az Alföld inkább az ún. alkalikus, jódos-brómos gyógyvizek "hazája".

Milyen hatással bírnak az emberi szervezetre a gyógyvizek?

Orvosilag megerősített az a tény, hogy meleg víz már önmagában stresszoldó hatással bír, de emellett egyre több kutatás igazolja, hogy az ásványi anyagokat különböző arányban tartalmazó gyógyvizek a bőrön keresztül felszívódva is jelentős gyógyhatást érnek el. Ám fontos tudni, hogy a gyógyvizek valódi hatásukat csak kúraszerű alkalmazás során fejtik ki: ehhez minimum 15, egyenként 20-40- perces kezelés szükséges. Gondoljunk csak bele: egy komolyabb betegség kialakulása hosszú idő alatt következik be, így a gyógyulás sem következhet be egyetlen nap gyógyvizes kezelés hatására.

A komáromi fürdő fizioterápiás szolgáltatásai:

 • Gyógyfürdő-medencefürdő: degeneratív gerinc és izületi betegségek, ortopédia, idegsebészetei, traumatológiai műtétek rehabilitációja során alkalmazott gyógymód.
 • Súlyfürdő: ágyéki, gerinc, cípő és térdízületek degeneratív betegsége esetén alkalmazható terápia.
 • Szénsavas kádfürdő: mozgásszervi betegségek, keringési zavarok hatékony kezelésére ajánlott – a komáromi gyógyfürdő szénsavas kádfürdői jóvoltából a szívműködés és a tüdő oxigénellátása is javul.
 • Iszapkezelések: degeneratív gerinc és ízületi betegségek, poszttraumás állapotok, különböző izomgörcsök esetén alkalmazandó.
 • Gyógymasszázs: helyi keringésjavító hatással rendelkező kezelésfajta. Hatékony izomlazító, fájdalomcsillapító, mely alkalmas izomgörcsök oldására, kopásos gerinc és ízületi betegségek kezelésére.
 • Víz alatti sugármasszázs: izomgörcsök, ízületi zsugorodások, degeneratív gerinc és nagyízületi betegségek esetében alkalmazott.
 • Gyógytorna: javasolt mozgásterápia kiegészítésére, reumatológiai betegségek, poszttraumás állapatok, idegsebészeti műtétek rehabilitációjára.
 • Komplex balneofizioterápiás kezelés: A komáromi fürdő természetesen lehetőséget ad arra, hogy létesítményében a fenti kezelésekből összeállított, személyre szabott terápiás tervet teljesítenek, mely a társbetegségeket is figyelembe veszi.

Gyógyfürdőzés ellenjavallatai:

 • akut gyulladások
 • súlyosan magas vérnyomás
 • súlyos szívbetegség
 • fertőző vagy lázas állapotok
 • eszméletvesztés
 • bőrbetegségek
 • inkontinencia

Fürdőreakció: a gyógyfürdőhöz való alkalmazkodás járulékos tünete

A gyógyfürdő kúra alatt a beteg helyi panaszai átmenetileg fokozódhatnak: ez a fürdőreakció jelensége. Általános kísérő tünete a rossz közérzet, bágyadtság, fejfájás, szapora pulzus és alkalmanként hőemelkedés. Jellemzően a 3-5. fürdő után következik be, ám a víz hőfokának, valamint a fürdés időtartamának csökkentésével a szakorvos által enyhíthető tünetegyüttesről van szó.

Amennyiben viszont a fenti panaszokat nem a fürdőreakció váltja ki, más intézkedés is szükséges lehet.

Jelezze szakorvosa számára, hogy igénybe venné a komáromi gyógyfürdő rehabilitációs szolgáltatásait!
Érkezés időpontja

Távozás időpontja

Használja az alábbi online árkalkulációt egyszerű és gyors online foglaláshoz. Érdeklődés esetén munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Foglalás Érdeklődés
Lapozás:
1 1 2 2 3 3 4 4

UNSER WEBSEITE AUF DEUTSCH www.hetvezerapartman.hu/de

OUR WEBSITE IN ENGLISH www.hetvezerapartman.hu/en

Virtuális séta a Hotelben

Kattintson és nézzen körül a hotel épületében! Bebarangolhatja a medencetér és a recepció...

Duna-Gerecse térség GUIDE@HAND

Telepítse a GUIDE@HAND alkalmazást okostelefonjára és fedezze fel Komárom valamint a Duna-Gerecse...

Komárom képes kalauz

Ismerje meg Komáromot a képes kalauz segítségével!

Komárom image film 2017

Komárom, élmény határok nélkül 1 percben

AKCIÓS CSOMAGAJÁNLAT "KOMPLEX" 2019.01.03-03.10-IG

Foglalás minimum 3 éjszaka esetén Érvényesség 2019.01.03-03.10. között

AKCIÓS CSOMAGAJÁNLAT "EXTRA" 2019.01.03-03.10-IG

Foglalható minimum 2 éjszakára 2019.01.03-03.10. között


Duna Gerecse CardLátogasson el hozzánk, s mi megajándékozzuk a gazdag programválasztékot és ingyenes/kedvezményes szolgáltatásokat kínáló Duna-Gerecse Kártyával, mellyel Ön és családja felfedezhetik Komárom és Tata térségét! 2014 június 1-től, minimum 2 éjszaka foglalása esetén.

A részletekért kattintson! Megtakarítási tippek!
developed by Webshark 2008 © hetvezerapartman.hu2008 © hetvezerapartman.hu
Komárom hotel Oldaltérkép Komárom hotel Komáromi gyógyfürdő Komárom történelme, gyógyfürdő, hotel információk Hét Vezér Apartmanhotel elérhetőségek Galériák: Komárom hotel, gyógyfürdő, város, erőd Hotel szobák Szolgáltatások Árjegyzék Akciós szállás, belföldi utazás, wellness akció ajánlatok Vendégkönyv Ugrás a Monostori erőd honlapjára Ugrás Komárom város honlapjára Ugrás a komáromi gyógyfürdő honlapjára